Laatstejaars

Laatstejaars

Genre: Komedie – Klucht

Auteur: Josse Ceulemans
Regisseur: Koen Leys en Geert Van keer

Verhaal:

Het laatste jaar van het secundair onderwijs. De drempel van het echte leven, de springplank naar een carrière of de aanloop naar hogere studies. Hoe dan ook, voor de meeste mensen een onvergetelijke mijlpaal in hun leven, waaraan later met nostalgie en weemoed wordt teruggedacht. Bij elke reünie worden verhalen en anekdotes steeds heroischer en hilarischer heropgerakeld. Tegen de achtergrond van een school die pretendeert de ‘hogere kaders van de samenleving’ op te leiden, volgen we wel en wee van een groepje leerlingen en hun leerkrachten, in de laatste honderd dagen van het schooljaar. Stuk voor stuk individu’s, elk met hun eigen verhaal, hun eigen problemen, hun eigen karakter, hun eigen eigenaardigheden. Dat leidt onvermijdelijk tot botsingen: tussen de leerlingen onderling, maar ook met de leerkrachten. Bovenal levert dat een aaneenschakeling op van komische scènes, waarin de karakters tegen elkaar worden uitgespeeld en waarin de draak wordt gestoken met de kleine kantjes van het onderwijs.

Laatstejaars werd 12 jaar geleden voor het eerst op de planken gezet, onder regie van de auteur. Blijkbaar is het stuk velen bijgebleven, want het werd vorig jaar in het kader van de jubileumviering 100 jaar K.T. Violier door het publiek uitgekozen om opnieuw te worden opgevoerd.

Acteurs:

Josse Ceulemans – Yolande Haesevoets – Paulette Noteboom – Karin Versele – Kristof Nannan – Johan Claus – Kristien Van Dam – Mike Buys – Nathalie Van Staen – Leen Leys – Chava de Jonge – Jeroen Jean – Kelly Theunis – Emilie Van Staen – Inge Pennewaert – Joke Vandenhoute – Wouter Peeters – Sofie Deschouwer

Praktisch:
Zaal Uylenspiegel – Vilvoorde
vrijdag 5 maart 2004, 20u
zaterdag 6 maart 2004, 20u
zondag 7 maart 2004, 15u