Laden...

’t Poeierke

Neem een kijkje in ons archief!

’t Poeierke

Geschreven door: Josse Ceulemans

Geregisseerd door: Josse Ceulemans

In ’T POEIERKE wordt op een komische en tevens indringende wijze het leven geschetst van de fabrieksarbeiders in de Vilvoordse volkswijk “ Het Broek” vlak na de eerste wereldoorlog.

Om het dramatisch gebeuren – de ontploffing van de kruitfabriek Favier – op de planken te brengen heeft Josse Ceulemans alle ingrediënten van een volks blijspel in het Vilvoords dialect gebruikt en daarop geleidelijk en fragmentarisch de fictieve of realistische, verzonnen of werkelijke – wie zal het zeggen? – gebeurtenissen geënt die hebben geleid tot de fatale ontploffing.

Een gefundeerde fantasie kan een wereld creëren waarin denkpistes een vrije loop kunnen nemen en waarin iedereen zijn eigen gedachtengang kan bepalen. De basisgegevens zijn reëel, de uitwerking is fictie ontsproten uit het brein van een creatieve auteur. De personages zijn verzonnen en iedere gelijkenis is louter toevallig.

De dolkomische en volkse situaties in de wijk “ Het Broek” zorgen ervoor dat het einde keihard inslaat als een donderslag bij heldere hemel. Een must voor iedere toneelliefhebber.

Praktisch

CC Het Bolwerk - Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde

02/12/2011 - 20u

03/12/2011 - 20u

04/12/2011 - 15u

Image

Acteurs

M. Buys , J. Ceulemans , J. Claus , S. Crickx , Z. De Ro , J. De Ro , J. De Turck , L. Deschouwer , K. Leys , T. Maes , S. Maes , K. Nannan , C. Panneels , N. Peeters , A. Segers , J. Van Assche , S. Van Huychem , S. Van keer , D. Van Staen , K. Vanhemelen , K. Versele